Over Silvia

Silvia Deprez van Training & Taal

Geboren & getogen in Duitsland

Communiceren in een vreemde taal, ik weet perfect wat het is. Toen ik in 2009 als Duitse in Vlaanderen kwam wonen, sprak ik amper een woordje Nederlands, en van West-Vlaams had ik al zeker geen kaas gegeten!

Plots waren de simpelste dingen een hele uitdaging: de telefoon beantwoorden, een bestelling doen, aangeven dat je met een service niet tevreden was, een gesprek volgen tussen meerdere mensen,… Ik was plots heel onzeker. Zelfs in een bepaalde zin ook gefrustreerd. Ik wou bepaalde dingen zeggen maar wist niet goed hoe. En dat voelde niet goed.

Taal geeft identiteit. Taal biedt mogelijkheden en kansen. Taal laat een hele wereld open gaan. Graag help ik je vanuit mijn eigen ervaring zodat je beter in het Duits kan communiceren.

In 2011 heb ik mijn bedrijf Training & Taal opgericht. Ik ondersteun bedrijven in Vlaanderen die actief zijn op de Duitse markt en geef professionele taalopleidingen zakelijk Duits. Ook vertalingen naar het Duits voer ik graag uit.

Deelnemers van mijn taalopleidingen geven aan dat zij na de opleiding beter en succesvol kunnen communiceren met Duitstalige klanten, leveranciers en zakenpartners. Ze verliezen ook minder tijd en kunnen focussen op het allerbelangrijkste: succesvol zaken doen!

 

Referenties

Trots op elke klant!
  • Elk taalniveau is mogelijk, ik ben native speaker Duits.
  • Je ontvangt waardevolle tips rond de zakelijke cultuur, gebaseerd op mijn eigen werkervaring in Duitsland.
  • Ik kan mij perfect in je situatie verplaatsen en weet waar de moeilijkheden in het leren van een taal zijn.
  • De opbouw en werkwijze van je bedrijf en daaraan gekoppeld de eisen voor je taalopleiding of vertaling zijn voor mij snel duidelijk, gezien mijn achtergrond (economiste van opleiding).
  • Je ontvangt waardevolle feedback, als buitenstaander heb ik een neutrale kijk op ondernemingen met het oog op het geheel.
  • One single point of contact = zeer persoonlijke aanpak. Als je mij contacteert & boekt voor een project zal ik dit ook zelf uitvoeren.
  • Geniet van + 10 jaar ervaring in het trainen & begeleiden van mensen.
  • Je krijgt tijdens mijn dienstverlening een echt “talenbeest” over de vloer om mee samen te werken.

Taalopleiding zakelijk Duits nodig?